MARI KANTOLA

SISUSTUSSUUNNITTELIJA


Valmistuin sisustussuunnittelijaksi Oulun Sisustusakatemiasta joulukuussa 2022. Aiemmalta ammatiltani olen sosionomi ja olen työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana päiväkodissa. Sisustaminen ja tilasuunnittelu ovat olleet lähellä sydäntä aina, enkä muista aikaa, kun ei olisi ollut jokin projekti kotiin tai lähipiirille suunnitteilla. Onnekseni pääsin toteuttamaan itseäni jo omaa taloamme suunnitellessa.

Kotimme on suunniteltu täysin meidän perheen tarpeet ja toiveet huomioiden ja halusin kotiin ehdottomasti myös muunneltavuutta. Äitiyslomalla minussa kypsyi ajatus luovasta ammatista sisustussuunnittelun parissa ja uskaltauduin opiskelemaan uutta alaa. Enkä ole katunut päivääkään! Neljä vuotta sitten perustin talonrakennusprojektiamme varten Instagram-tilin @musta.koti. Kevytyrittäjäksi ryhdyttyäni piti miettiä yritykselle nimeä ja luontevasti siitä MustaKoti Sisustussuunnittelu.

Tällä hetkellä minua inspiroi kevään mukanaan tuoma valo, joka kauniisti leikittelee kodin pinnoilla ja luo upeita varjoja seinille. Ikkunoista tulviva valo saa myös viherkasvit heräämään ja suorastaan houkuttelee valitsemaan raikkaita värejä kotiin tekstiilien ja piensisustuksen muodossa. Yhtä aikaa inspiroidun maanläheisiä värejä huokuvasta kodista kuin kirkkain vastavärein sisustetusta yritystilasta, jos tilasta toiseen siirryttäessä on säilytetty juuri sen paikan punainen lanka tai tilasta löytyy jotain mielenkiintoista katseltavaa. Toisinaan tilalla tavoitellaan seesteisyyttä ja rauhoittumista, joskus tilan halutaan tuovan iloa ja leikkisyyttä tai herättävän kiinnostusta ja tuovan esiin kontrasteja. Tunnelmalla voi hakea esimerkiksi pesämäisyyttä ja tunnelmallisuutta tai yhtä hyvin valoisuutta, avaruutta tai sen toivotaan vaikkapa piristävän. Tärkeintä on, että tilaa vastaa käyttäjänsä toiveita ja tarpeita.